Biznet mobilni telefoni

Novosti i trendovi iz sveta mobilne telefonije i novih tehnologija

Da li si ikada izbrojao sve aplikacije za komunikaciju u tvom telefonu?

Da li si ikada izbrojao sve aplikacije za komunikaciju u tvom telefonu?
Da li si ikada izbrojao sve aplikacije za komunikaciju u tvom telefonu?

Ukoliko do sada nisi izbrojao ukupan broj aplikacija preko kojih komuniciraš, sad je pravi trenutak…

Svi mi živimo u jako dinamičnim vremenima. Ne tako davno su se koristile diskete, a već sada DVD diskovi padaju u zaborav. Ovolika ekspanzija tehnologije koja se menja iz dana u dan ako se malo zamislimo je toliko napredovala da u ruci držimo daleko snažniji računar od onog koji je odveo čoveka na Mesec.

Iako svake godine izlaze novije i novije generacije pametnih telefona koje bi trebale da nam život čine jednostavnijim i zanimljivijim, nekad nam se čini da je tehnologija izgubila dobar pravac. To se prvenstveno odnosi na APLIKACIJE ZA KOMUNIKACIJU.

Da li ste ikada izbrojali ukupan broj aplikacija / internet stranica putem kojih komunicirate sa drugim ljudima? Ja sam izbrojao, i na čak preko 15 aplikacija i internet stranica na dnevnom nivou komuniciram sa drugim ljudima. Ponekad čak istu konverzaciju nastavljam u drugoj aplikaciji koja je ili bila pri ruci ili dozvoljava nešto bolje. Neverovatan napredak je omogućio i to da sada imamo gomilu aplikacija i sajtova koje imaju svoje „Inbox“-e.  Čak i sam Google ima 6 različitih aplikacija koje omogućavaju jednu istu stvar – komunikaciju. Google je priznao da će ubuduće pojednostaviti i smanjiti broj aplikacija putem kojih ljudi mogu da komuniciraju, kako bi smanjio konfuziju koja nastaje…

Ovo zaista može da dovede do konfuzije ili do nerviranja, jer više ni sami ne možete da pohvatate gde Vam ko šta piše i sa kime ste gde započeli ili nastavili komunikaciju. I ne daj Bože da Vam zatreba nešto što Vam je neko poslao, samo dok se setite i pronađete u kojoj aplikaciji je to poslao… Veoma frustrirajuće.

Naravno ovo ne znači da ćemo dići ruke od napretka i praćenja tehnologija, čak naprotiv. Bitno je samo da ovladate principima korišćenja pametnih uređaja i aplikacija, pa sami da izaberete na koliko ćete aplikacija da komunicirate. Pored toga je jako bitno i znati i kako brinuti o svojoj bezbednosti u sajber prostoru i još bitnije o sigurnosti  Vaših ličnih podataka. Sve ostalo će pratiti svoj tok.

Vremena u kojima živimo svakako zahtevaju daleko više truda i učenja kako bi neprestano učili nove stvari, pratili nove trendove i znati to sve iskoristiti na najbolji način. I same aplikacije se konstantno unapređuju i više čak i ne liče na one koje smo počeli da koristimo. Ko je uhvatio talas, njemu je lakše da prođe sve te tranzicije i da vrlo lako bude u toku sa promenama. Te promene smo počeli da prihvatamo kao nešto sasvim normalno… Sve će doći to na svoje, a možda ćemo se i mi sami dodatno unaprediti pa će nam biti lakše da pratimo komunikacije kroz više različitih aplikacija.

U komentarima nam slobodno napiši koje sve aplikacije ti koristiš za komunikaciju i koja ti je omiljena...?

Boris Stojanović


Ukoliko Vam se sviđa ovaj tekst, podelite ga sa drugima:


Nazad