Biznet mobilni telefoni

Novosti i trendovi iz sveta mobilne telefonije i novih tehnologija

Najbolji mobilni telefon za decu i u kom uzrastu?

Najbolji mobilni telefon za decu i u kom uzrastu?
Najbolji mobilni telefon za decu i u kom uzrastu?

Granica kada deca počinju da nose mobilne telefone se sve više pomera. Kada je pravo vreme će ostati večita dilema, ali svakako da kada kupimo svom detetu mobilni telefon – to olakšava život i nama kao roditeljima.

Svakako je najbitnije da se detetu prvenstveno objasni da je mobilni telefon sprava koja nam olakšava komunikaciju, dozvoljava da napravimo neku fotografiju, dopisujemo se sa prijateljima pa čak i pronađemo nešto na internetu. Mobilni telefon ne treba da bude statusni simbol i da se utrkuju među vršnjacima i vršnjakinjama ko ima bolji ili skuplji telefon. Zato je najbolje i najpouzdanije detetu kupiti nov telefon srednjih performansi.

Današnja deca znaju mnogo više o tehnologiji od nas starijih. Zbog toga su njihovi kriterijumi kakav telefon bi želeli sigurno visoki. 

Ukoliko ipak ne želite da potrošite pravo bogatstvo na mobilni telefon za dete, a ipak da mu kupite nov telefon, pristojnih performansi – koje će u potpunosti zadovoljiti potrebe deteta za prvim telefonom, mi predlažemo neke od sledećih modela telefona:

-          Samsung J330 Galaxy J3 2017

-          Samsung J4 Plus DS Black

-          TESLA 3.4

-          Honor 7S

Bez obzira koji telefon odaberete i u kom uzrastu dete počne da ga koristi, jako je bitno da se sa detetom jasno definiše vreme u kojem može i treba da koristi telefon. Jako je nezdravo da dete koristi mobilni telefon pred spavanje, kao i da ga nosi u krevet. Ekrani telefona proizvode plavu svetlost koja može jako da umara oči. Zbog toga se i mi sami neki put budimo umorni. Pojedini novi telefoni imaju takozvani filter plavog svetla koji možete uveče uključiti, ali i pored toga telefone ne treba koristiti u krevetu pred spavanje.

Sigurnost deteta možete uvek unaprediti i aplikacijom Roditeljska kontrola koju možete instalirati na mobilnom telefonu deteta, kao i na svom telefonu. Aplikacija nudi probni besplatni period od 30 dana, nakon čega možete kupiti licencu.

Ukoliko je Vaše dete pak još uvek malo za mobilni telefon, uvek možete da mu kupite i dečiji sat i omogućite mu komunikaciju sa Vama a da pri tom imate i uvid u tačnu lokaciju deteta.

 


Ukoliko Vam se sviđa ovaj tekst, podelite ga sa drugima:


Nazad