Biznet mobilni telefoni

Novosti i trendovi iz sveta mobilne telefonije i novih tehnologija

Šta sve može Samsung S9 što ne može S8

Šta sve može Samsung S9 što ne može S8
Šta sve može Samsung S9 što ne može S8

Razlike između Samsung Galaxy S9 i S8

Da se vratimo na hardver. Na Galaxy S9 su primenjeni novi čipsetovi koji daju mnogo bolje rezultate. U pitanju je Exynos čipset. Troši manje energije i produžava vreme trajanja baterije.

Što se tiče zvuka, u pitanju su stereo zvučnici koje je uredila AKG kompanija, a tu je i Dolby Atmos podrška. Zvuk je čist i ispunjen basom, kvalitetniji i glasniji, čak i sa slušalicama.

Samsung je ovog puta našao mnogo praktičnije rešenje kada se radi o skeneru otiska prsta. Pomeren je i sada se nalazi ispod kamere, što omogućava lakše skeniranje i time se sprečilo zamašćivanje kamere tražeći skener.

Skeniranje lica i oka takođe je unapređeno. Novim senzorima, hardverski i softverski.

Senzori zdravlja su takođe poboljšani i daju precizniju informaciju o zdravstvenom stanju korisnika. Takođe, pomoću senzora omogućava se praćenje merenja otkucaja srca u real-time vremenu.

Kamera je kvalitetnija i pravi bolje video snimke i fotografije. Otvor blende se prilagođava prejako osvetljenim i slabije osvetljenim fotografijama i čini ih prirodnijim. Slike su jasnije i nisu zamućene.

Jedna od opcija Samsung S9 je i Super slow-mo. Usporeni i ubrzani video zapisi koji snimaju do 960 slika u sekundi. Takođe ima i Motion Direction opciju koja prepoznaje kretanje u trenutku i automatski započinje snimanje. Posle snimanja, korisnici imaju 35 različitih melodija koje se mogu dodati u pozadini video snimka.

Kao ekskluziva S9 telefona, pojavila se i opcija AR EMOJI. Ona omogućava korisniku izradu Emotikona koji izgledaju i zvuče poput njih samih.

AR EMOJI koristi algoritam mašinskog učenja koji analizira 2D sliku korisnika  i iscrtavaju više od 100 izraza lica.


Ukoliko Vam se sviđa ovaj tekst, podelite ga sa drugima:


Nazad