Biznet mobilni telefoni
UV LAMPA ROUND WHITE
UV LAMPA ROUND WHITE

UV LAMPA ROUND WHITE

UV lampa za ubijanje virusa i bakterija

Cena: 5.990,00 RSD

Opis proizvoda:

Ultraljubičasti zraci se već dugo koriste kao najefikasniji metod sterilizacije u bolnicama, domovima zdravlja i svim drugim prostorijama u kojima je čistoća od velike važnosti jer ovi zraci dokazano ubijaju 99,9% svih bakterija, virusa i ostalih patogenih organizama.

 

UV lampe su namenjene za sterilizaciju vazduha i površina u zatvorenim prostorijama, bez upotrebe hemijskih sredstava. Na taj način sprečavaju širenje bolesti koje se prenose vazduhom između članova porodice ili kolega na radnom mestu.

Napredna tehnologija UV zračenja se više od decenije pokazala kao najefikasniji metod u borbi protiv svih vrsta virusa, bakterija i patogenih organizama. UV zraci uništavaju i neutrališu ove mikroorganizme jer svojim talasima raskidaju njihov DNK lanac.

Ova tehnologija je posebno dobila na značaju tokom epidemije Korona virusa, kada je i počela masovno da se koristi za sterilizaciju i dezinfekciju. Čak su i finansijske institucije počele da sterilišu novac UV zracima i da na taj način sprečavaju širenje virusa.

OD SADA JE OVA NAPREDNA TEHNOLOGIJA DOSTUPNA I U VAŠEM DOMU I POSLOVNOM PROSTORU!

 

Tokom rada, UV lampa emituje OZON koji se kroz vazduh prenosi do svih delova prostorije i eliminiše sve neprijatne mirise, duvanski dim, prašinu... i stvara zdravu atmosferu u stambenim i poslovnim prostorijama.

Takođe, prilikom vršenja dezinfekcije prostora UV zracima, moguće je dezinfikovati i klima uređaj. Potrebno je uključiti klima uređaj na režim recikliranja vazduha iz prostorije i na taj način će ozon uništiti sve patogene organizme koji su se nakupili u vašem klima uređaju.

UV lampe koriste ultraljubičaste zrake i ozon za ubijanje mikroorganizama i dezinfekciju, zbog čega ljudi i kućni ljubimci ne treba da borave u prostoriji dok UV lampa radi. Zato uređaj poseduje funkciju ODLOŽENI START. Naime, kada se odabere i startuje mod na daljinskom upravljaču, lampa će početi sa radom tek za odloženih 15 sekundi, za koje je potrebno napustiti prostoriju. Kada program završi, lampa će se automatski isključiti. Na ovaj način obezbeđeno je POTPUNO BEZBEDNO i komforno korišćenje.

 

UPOTREBA:

Lampa se koristiti isključivo u prostoriji bez prisustva ljudi, životinja i biljaka. Ultraljubičasti zraci mogu naneti određenu štetu ljudskoj koži. Strogo je zabranjeno gledati u izvor svetlosti duže od 10 sekundi kako bi se sprečile opekotine na oku.

UV lampu je potrebno postaviti u centralni deo prostorije jer se UV zraci emituju u krugu od 360 stepeni.


Preko daljinskog upravljača je potrebno odabrati i startovati mod:

Površina prostora

MOD - Vreme rada

Do 10 m2

15 min

Do 20 m2

30 min

Do 40 m2

60 min

 

Lampa će započeti dezinfekciju sa odloženim startom od 15 sekundi, za koje je potrebno napustiti prostoriju. Nakon završenog procesa ultraljubičastog zračenja, lampa će se automatski isključiti i tada je potrebno izluftirati prostor u trajanju od 15 minuta.

Preporučuje se korišćenje 2 – 3 puta nedeljno.

Snaga UV lampi iz našeg asortimana je 38W. 

UV lampu je povremeno potrebno očistiti tako što je najpre isključite iz struje a potom očistite mekanom krpom.

Sadržaj paketa:
1 x Stona UV lampa,
1 x Daljinski upravljač,
1 x Baterija za daljinski upravljač,
1 x Uputstvo.

 

Šifra proizvoda: 11316