Biznet mobilni telefoni

Vesti

Na prvi pogled sa Samsungovim poboljšanim Galaxy Fold-om: Ovaj se verovatno neće tako lako slomiti

Na prvi pogled sa Samsungovim poboljšanim Galaxy Fold-om: Ovaj se verovatno neće tako lako slomiti
Na prvi pogled sa Samsungovim poboljšanim Galaxy Fold-om: Ovaj se verovatno neće tako lako slomiti

Savitljivi Samsung Galaxy Fold se ipak vraća na tržište. Iz Samsunga kažu da su popravili sve probleme koje su zadesile prvu seriju Samsung Galaxy Fold-a.

Od puštanja prve serije, Samsung je konstantno radio na poboljšanju sklopivog telefona, i sada će pet meseci rada konačno ugledati svetlo dana. Nova i poboljšana verzija Galaxy Fold-a, koju je kompanija Samsung donela na sajam IFA u Berlinu, ne deluje kao uređaj koji će se tako lako pokvariti.

Samsung kaže da je ojačao ekran metalnim pločama, poboljšao šarku i proširio zaštitnu foliju ekrana kako bi bilo nemoguće da se sline. Gledajući iz prve ruke, teško je reći da li će ova poboljšanja dugoročno čuvati telefon od prašine i ogrebotina. Svakako, telefon u ruci se definitivno oseća čvrsto i izdržljivo. Ovo se posebno odnosi na šarku koja uliva samopouzdanje, mada je i dalje čudno imati pokretni, mehanički deo telefona.

 

 

Tu je i (veliko) pitanje samog sklopivog OLED displeja. Koliko će se dobro držati nakon što je savijete i razvijte nekoliko hiljada puta? Samsung je definitivno testirao ekran na dugovečnost, ali samo vreme može da pokaže koliko će izdržati svakodnevnu (zlo)upotrebu…

Specifikacije telefona su iste kao kod originalnih: 7,3-inčni sklopivi AMOLED ekran sa unutrašnje strane, 4,6-inčni AMOLED ekran sa spoljne strane, 12 GB RAM-a, do 512 GB prostora za skladištenje, ukupno šest kamera (jedna sa spoljašnje strane , dve sa unutrašnje strane, tri sa zadnje strane), baterija od 4.380mAh i Android 9 Pie. Da, telefon i dalje ne radi najnoviju verziju Androida, a nismo  primetili nikakve promene u softveru telefona.

I uprkos dugom čekanju (prvobitno je trebalo da bude predstavljen u aprilu 2019), Galaxy Fold i dalje pruža osećaj nečeg iz budućnosti. Ekran je velik i lep kada se rasklopi; gledanje videa ili pregledavanje fotografija na njemu znatno je bolje iskustvo nego na bilo kojem običnom telefonu.

Sve mane su i dalje aktuelne… Nemoguće je upravljati Foldom jednom rukom, osim ako se ne zadovoljite malim i uskim spoljnim ekranom. I još je uvek glomazniji od bilo kojeg vodećeg pametnog telefona danas. A da i ne spominjemo cenu. OK, pomenućemo i to: još uvek je tričavih 1.980 dolara.

Galaxy Fold je već danas u Koreji. Izlazak u Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Singapuru se očekuje nakon 18. septembra, tako da se nadamo da će na Srpsko tržište stići do kraja Septembra.


Podelitete ovu vest sa drugima:


Nazad