Biznet mobilni telefoni

Vesti

Samsung odlaže početak prodaje Galaxy Fold-a kako bi sproveli dodatna testiranja

Samsung odlaže početak prodaje Galaxy Fold-a kako bi sproveli dodatna testiranja
Samsung odlaže početak prodaje Galaxy Fold-a kako bi sproveli dodatna testiranja

Već ste sigurno čitali o problemima koje su zadesile nekolicinu recenzenata Samsung Glaxy Fold-a. Činilo se da će početak prodaje Samsungovog savitljivog telefona ostati po planu za 26.04. Kompanija Samsung je ipak odlučila da odloži datum kada će telefon biti pušten u slobodnu prodaju, kako bi sproveli dodatna testiranja.

Kako je nekolicina recenzenata uspela da uređaje koji su dobili na testiranje rasture u roku od par dana, planovi za plasiranje na tržište su ipak poljuljani. Brend kao što je Samsung ipak ima želju da zadrži imidž kompanije koja proizvodi pouzdane uređaje.

Samsung se naravno odmah oglasio i zvaničnim saopštenjem, gde navode da su primili određeni broj žalbi i da su odmah pokrenuli istragu kako bi utvrdili uzrok tih događaja.

Problem sa savitljivim ekranima je nastao kada su recenzenti skinuli zaštitni sloj folije koji se nalazi na njemu, a koji nije predviđen za skidanje. Ispostavilo se da je taj sloj zaštite folije jako bitan za funkcionalnost ekrana, iako je njima delovao kao još jedan sloj zaštitne folije, one koju skidate kada kupite nov telefon.

Treba imati i na umu da ima i onih koji to nisu pokušavali, kao Lew sa Unbox Therapy kanala. On je čak uradio i dodatni test i telefon otvorio i zatvorio 1000 puta. Verovatno je u međuvremenu on doznao za nemile događaje, pa nije ni pokušavao skidanje zaštitne folije.

Iako je iz prve je rečeno da zbog ovoga neće biti odlaganja početka prodaje, sada svi prenose najnovije Samsungovo saopštenje u kojem ipak odlučuju da početak prodaje odlože, dok se ne izvrše sva potrebna testiranja. Ipak je Samsungova želja da na svetsko tržište plasiraju svog savitljivca kako valja.


Podelitete ovu vest sa drugima:


Nazad